Afghanistan | Mission East

AfghanistanAfghanistan

Afghanistan børn
Tre af Qandi Guls sønner viser de æg, som familien får ud af at avle høns.
Qandi Gul var fortvivlet. Hun og hendes familie sad fast i en ond spiral af fattigdom, og det gik ud over familiens sundhed og børnenes skolegang. Af Line Højland, kommunikationsmedarbejder – april 2018 ”På grund af vores kultur kan mine døtre ikke arbejde, og mine sønner er for små.” Sådan fortæller 46-årige Qandi Gul fra det nordlige Afghanistan, hvor Mission Øst siden 2001 har arbejdet for at forbedre vilkårene for befolkningen. Familien levede af mandens sparsomme indtægter som daglejer. ”Vi havde store problemer med at brødføde familien, især om vinteren,” fortæller Qandi Gul, der er mor...
 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Støt

Trods den ustabile politiske situation i Afghanistan, er det muligt for Mission Øst at arbejde i de nordøstlige provinser Badakshan, Takhar  og Baghlan.

Mission Øst har arbejdet i dette øde og bjergrige område siden 2001, og de sårbare lokalsamfund er nu så langt, at de kan gå i gang med rehabilitering. Det er sket med hjælp fra organisationer som Mission Øst og andre aktører fra det internationale samfund.

Ikke desto mindre er der stadig enorme udfordringer. De fleste afghanere har stadig en gennemsnitslevealder på 48,7 år, og både Badakshan og Takhar er sårbare over for de hyppige naturkatastrofer, den kroniske fødevareusikkerhed og et ustabilt livsgrundlag. Dertil kommer problemer med ringe adgang til rent vand og sanitet, som igen bliver forværrede af manglende viden om hygiejne, ernæring og forvaltning af naturressourcer.

Støtte til lokalsamfund

Tre af Qandi Guls sønner viser de æg, som familien får ud af at avle høns.

Qandi Gul var fortvivlet. Hun og hendes familie sad fast i en ond spiral af fattigdom, og det gik ud over familiens sundhed og børnenes skolegang.

Af Line Højland, kommunikationsmedarbejder – april 2018

76-årige Alim Khan er taknemmelig for det vand, Mission Øst har forsynet ham og de andre i lejren med. Foto: Mission Øst Afghanistan

I det fattige og konfliktramte Afghanistan må de hårdt prøvede indbyggere fra tid til anden forlade deres landsbyer på grund af konflikt. Mission Øst yder livreddende nødhjælp, indtil familierne kan vende hjem, og taknemmeligheden er stor.

Af Mission Østs team i Afghanistan, november 2017

Landsbyens beboere var med til at bygge murene, der nu beskytter dem selv og deres afgrøder mod oversvømmelser. Foto: Mission Øst Afghanistan

En landsby i det nordvestlige Afghanistan var hårdt plaget af oversvømmelser, der skyllede både afgrøder og huse væk. Derfor hjalp Mission Øst indbyggerne med at opføre tre beskyttelsesmure for at aflede flodvandet.

Af Eng Habib og Nadir Faez, Mission Øst Afghanistan. Oversat og redigeret af Kim Wiesener, 3. juli 2017

Formene, som projektets deltagere hælder biomassen i, fremstilles i hånden af lokale smede.

I en afsides bjerglandsby i det nordøstlige Afghanistan underviser Mission Øst lokale kvinder i at lave biologisk brændsel ved at bruge billige og tilgængelige naturressourcer.

Af Kim Wiesener og Line Højland, kommunikationsmedarbejdere