Lande

Afghanistan

Mission Øst hjælper den sårbare befolkning i det nordøstlige Afghanistan med at overleve og kommer sig oven på flere årtiers krise. Mission Øst har arbejdet i landet siden 2001.

Akut krisehjælp

Når akutte kriser og katastrofer opstår, hjælper Mission Øst mennesker - både i de lande vi opererer i, og i de lande, hvor vi ellers ikke er til stede, hvor vi arbejder gennem vores samarbejdspartnere. 

Armenien

Mission Øst har arbejdet i Armenien siden 1992 – i første omgang med nødhjælp under krigen om Nagorno-Karabakh. Nu fokuserer vi vores arbejde på landets mest marginaliserede og sårbare indbyggere – først og fremmest børn og unge med handicap.

Irak

Siden 2014 har Mission Øst hjulpet hundredtusinder af mennesker i det konflikthærgede Nordirak. Vi har uddelt nødhjælp, ydet psykisk førstehjælp og givet mere langsigtet støtte. Indsatsen i Irak er den største i organisationens historie.

Libanon og Syrien

Krigen i Syrien har haft store menneskelige omkostninger. Mission Øst hjælper syriske flygtninge og internt fordrevne med at genopbygge sig selv og deres land

Myanmar

Efter årtiers isolation er Myanmar blevet mere åbent over for omverdenen. Det betyder, at internationale organisationer nu kan arbejde for nogle af landets mest udsatte grupper. Mission Øst støtter det fattige Mara-folk.

Nepal

Mission Øst arbejder for at hjælpe sårbare mennesker og lokalsamfund ud af ekstrem fattigdom - primært i den afsides Karnali-region i det vestlige Nepal. Når en naturkatastrofe opstår hvor som helst i landet, uddeler vi nødhjælp.

Nigeria

I Nigeria modtager fordrevne familier basale fødevarer og undervisning i ernæring og god hygiejne.

Nordkorea

To ud af fem nordkoreanere er underernærede, og en ud af fem har ikke adgang til rent vand og sanitet. Mission Øst hjælper landbefolkningen med at forbedre fødevareforsyningen og vand- og sanitetsfaciliteter.

Tadsjikistan

Siden afslutningen på borgerkrigen i 1997 har Mission Øst hjulpet tusinder af mennesker i Tadsjikistans landsbysamfund med at få rent vand og toiletter og trænet dem i at få et levebrød og håndtere katastrofer. Vi har fremmet rettigheder for sårbare grupper – ikke mindst personer med handicap.