Nordkorea | Mission East

NordkoreaNordkorea

Nordkorea sultne børn
Mange huse blev totalt ødelagt ved oversvømmelsen for 2 år siden. Her må en familie bo i telte, mens deres hus bliver repareret. Foto: Mission Øst
For to år siden blev tusindvis af huse i Nordkorea ødelagt af en voldsom oversvømmelse. Vandet blev forurenet, men nu har Mission Øst genetableret vandforsyningen til 520 husstande. Natten mellem 29. og 30. august er det præcis to år siden, en oversvømmelseskatastrofe ramte provinsen Nord-Hamgyong i den nordligste del af Nordkorea. Voldsomme regnskyl fik floder til at gå over deres bredder. Vand og mudder skyllede ned ad bjergene og ramte landsby efter landsby. 138 mennesker blev dræbt, og omkring 30.000 huse blev beskadiget; 20.000 af dem fuldstændig ødelagt. Sanitetsforholdene brød sammen,...
 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Støt

Nordkorea har omkring 24 millioner indbyggere, som siden midten af 1990’erne har kæmpet med konsekvenserne af økonomisk deroute og hyppige naturkatastrofer.

Dette har ført til udbredt hungersnød, som i midten af 1990’erne kostede op mod en million nordkoreanere livet. I denne periode faldt den gennemsnitlige indkomst pr. indbygger med 50 procent, den forventede levetid faldt, og børnedødeligheden steg.

Selvom der er sket forbedringer, er landet er endnu ikke kommet på fode efter disse år og har siden været afhængig af periodisk humanitær bistand, særligt i form af fødevarer.

Mission Øst hjælper de mest sårbare

Mission Øst begyndte sit arbejde i Nordkorea i 2011 som reaktion på en række voldsomme vejrfænomener, der ødelagde den foregående høst og førte til, at regeringens fødevarerationer blev beskåret til 1/3 af, hvad en person har brug for dagligt.

Læs mere om fødevaresituationen i Nordkorea

Mange huse blev totalt ødelagt ved oversvømmelsen for 2 år siden. Her må en familie bo i telte, mens deres hus bliver repareret. Foto: Mission Øst

For to år siden blev tusindvis af huse i Nordkorea ødelagt af en voldsom oversvømmelse. Vandet blev forurenet, men nu har Mission Øst genetableret vandforsyningen til 520 husstande.

Sommerens hedebølge i Nordkorea har udtørret majshøsten og gjort den underernærede befolkning endnu mere afhængig af hjælp udefra, fortæller Mission Østs generalsekretær efter besøg i landet. Mission Øst sikrer vandforsyning og effektiviserer landbruget.

350 skolebørn i landsbyen Taegok Ri har fået nye latriner og undervisning i hygiejne, som mindsker risikoen for smitte med bl.a. diarré. Foto: Mission Øst

Mission Øst hjælper nordkoreanske familier med at beskytte sig mod smitsomme sygdomme og kunne dyrke mere mad – til gavn for både dem selv og deres miljø.

Af Line Højland, kommunikationsmedarbejder, oktober 2017

Da Kim Hartzner besøgte børnene i 2015 var de både rundkindede og glade.

Mission Øst har siden 2012 støttet tre hungersnødsramte børnehjem i Nordkorea med proteinpulver. Det har reddet mange af børnenes liv. Men nu er tiden kommet til at gøre børnehjemmene selvforsynende og dermed skabe en fremtid uden sult for de nordkoreanske børn.

Af Kim Hartzner, generalsekretær