16. jun 2022 | Mission Øst

Invitation til årsmøde 2022

Det er en glæde hermed at kunne invitere Mission Østs støtter og medlemmer til vores 2022 årsmøde søndag den 28. august 2022 kl. 12.00-15.00

Sammen for Ukraine

Mission Øst og de andre organisationer bag Sammen for Ukraine byder indenfor til en inspirerende aften med foredrag og fællessang.
17. maj 2022 |

Dansk yazidi: Massakren sidder fast i mit hoved

Gulla Khalaf er yazidi og holder foredrag på Odense Hovedbibliotek lørdag den 21. maj. Det sker i forbindelse med en udstilling af malerier, der er produceret af yazidikvinder i Irak som led i Mission Østs traumebehandling efter overgreb af ISIS.

’Lad os hjælpe Nepals bjergfolk med at afbøde klimakatastrofer’

1,1 milliard mennesker lever i bjerge, som risikerer oversvømmelser, mudderskred, tørke og skovbrande på grund af klimaforandringerne. Mission Øst var med, da Nepals myndigheder og lokale hjælpeorganisationer drøftede muligheder for at afbøde klimakatastrofer for Nepals fattige bjergfolk.
23. mar 2022 | Mission Øst

Nayre tjekker at pengene når frem

Nayre Stefanian er nyansat bogholder i Mission Øst. Hun har irakiske rødder i en armensk familie og glæder sig over at kunne hjælpe nødlidende i Armenien, Irak og andre lande, som har brug for hjælp.
18. feb 2022 |

’Som yazidi regnes jeg ikke for et menneske’

Sukri er spændt ud mellem to kulturer: På den ene side almindelig dansker med venner, arbejde og familie. På den anden side forfulgt yazidi fra Irak, hvor han allerede som lille barn kom i fængsel med sin familie.

Unge piger bekæmper klimaforandringer

Klimaforandringerne har for alvor sat sit præg på Nepal, hvor man i de udsatte bjergområder er dybt afhængig af et sundt økosystem for at kunne skaffe mad på bordet i de fattige områder. Det har en gruppe af unge piger besluttet sig for at gøre noget ved.

Lam baby lærte at stå, gå og gribe fat

Lille Madina var lam som følge af en medfødt hjerneskade, men genoptræning på et Mission Øst-støttet rehabiliteringscenter i Tadsjikistan fik hende op at stå og gribe fat med hænderne. I dag kan hun selv tage tøj på.

Shiraz er forbillede for veteraner med handicap

Shiraz Amirkhanyan er lænket til sin kørestol, som han dog kan køre ræs i. I dag er it-specialisten til stor inspiration for børn, unge, forældre og veteraner fra krigen i Nagorno-Karabakh.

Shiraz Amirkhanyan er et stort forbillede for unge mænd, der kommer sårede og lemlæstede tilbage fra krigen om Nagorno-Karabakh. Han blev selv alvorligt såret under sin militærtjeneste i 2015, hvor han mistede sin førlighed og nu må bruge kørestol.

’Kan man virkelig lave så varieret kost?’

Mission Øst lærer Marafolket i Myanmar at dyrke varieret og tilberede mad med masser af næring. Aktiviteterne skaber håb og lyser op i et land, der er overvældet af mørke.

Du er hvad du spiser. Det kendte ordspil gælder også i Myanmar. For her spiser Marafolket i Chin-staten hovedsagelig ris og er ofte ikke opmærksom på de mange næringsrige afgrøder, der kan dyrkes eller hentes i skoven.